Duurzaamheidsmaatregelen Anatolia Festijn

Bij het Anatolia Festijn zetten we ons in voor een groenere en duurzamere toekomst. Hier zijn enkele van de maatregelen die we nemen om ons evenement zo milieuvriendelijk mogelijk te maken: 

Afvalscheiding

We streven ernaar om de hoeveelheid afval per bezoeker aanzienlijk te verminderen. Tijdens het festival worden afvalstromen backstage en in het publieksgebied gescheiden in papier, restafval, en plastic, blik en drankkartons. Het is van groot belang dat iedereen hieraan meewerkt om recycling mogelijk te maken. Samen zorgen we voor een schoner festivalterrein. 

Transport

Om de CO2-uitstoot te verminderen, werken we samen met lokale leveranciers en moedigen we bezoekers aan om duurzaam vervoer te gebruiken. Parkeertickets zijn duurder om het gebruik van auto’s te ontmoedigen. We stimuleren het gebruik van fietsen en bieden pendelbussen aan om het vervoer naar het evenement te vergemakkelijken. 

Energie

Ons evenement draait volledig op groene stroom van de locatie. We gebruiken geen aggregaten om de CO2-uitstoot te beperken. Daarnaast minimaliseren we het energieverbruik door strikte richtlijnen voor standhouders en attracties. Dit helpt ons om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Watergebruik

Om water te besparen, gebruiken we alleen kranen met drukknoppen en zuinige spoeltoiletten. We maken uitsluitend gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen en gerecycled toiletpapier. Deze maatregelen helpen ons om het waterverbruik en de impact van afvalwater te verminderen.

Eten en Drinken

We zorgen ervoor dat er op het terrein vegetarische en veganistische opties beschikbaar zijn, en we geven deze stands extra aandacht zodat ze duidelijk te vinden zijn. Bovendien zorgen we ervoor dat allergenen per product duidelijk worden vermeld. Restanten van voedsel worden gedoneerd aan goede doelen om voedselverspilling tegen te gaan. 

Sociaal

Het Anatolia Festijn staat voor diversiteit en inclusie. We verwelkomen bezoekers van alle culturen en achtergronden, en we werken samen met lokale initiatieven zoals U-pas, Stadspas en Amstelveenpas om het evenement toegankelijker te maken voor iedereen.

Onze doelstelling is om de hoeveelheid afval per bezoeker te verminderen tot minder dan 800 gram in 2027. We streven ernaar om waterverbruik en CO2-uitstoot te minimaliseren en maken gebruik van groene energie.

We scheiden afval in verschillende categorieën: papier, restafval, en plastic, blik en drankkartons. We vragen zowel bezoekers als standhouders om hier actief aan mee te werken.

Fietsen is een duurzame manier van vervoer die helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. We hebben pendelbussen beschikbaar en parkeertickets zijn duurder om het gebruik van auto’s te ontmoedigen.

Ja, we zorgen ervoor dat er op het terrein veel vegetarische en veganistische opties beschikbaar zijn. Deze stands zijn duidelijk gemarkeerd en krijgen extra aandacht.

Overgebleven voedsel wordt aan het eind van het festivalweekend gedoneerd aan goede doelen om voedselverspilling te voorkomen.

Het Anatolia Festijn staat voor diversiteit en inclusie. We verwelkomen bezoekers van alle culturen en achtergronden en werken samen met lokale initiatieven om het evenement toegankelijk te maken voor iedereen.